SMART DNA

Smart DNA – ett krafttag mot inbrott och stölder.

Vi har tagit ett krafttag mot inbrott och stölder  genom att utveckla ett erbjudande kring stöldskyddsmärkning med smart DNA. Det gör att tjuven håller sig borta!

SmartDNA® är ett biologiskt framställt DNA som ska appliceras på verktyg, material och värdesaker. När föremålet är märkt och du har skyltar om märkningen minskar risken för stöld/inbrott med 80%.

Som medlem får du rabatterat pris.

 

Ladda ner broschyr här:
SmartDNA folder

smart DNA 

 

 

Vad är smart DNA?

Historiskt sett är tekniken att använda fingeravtryck ett av de stora kriminaltekniska genombrotten. Denna teknik har haft en stor påverkan i arbetet med att utreda brottslighet. I modern tid har tekniken med mänskligt DNA revolutionerat det kriminaltekniska arbetet.

På samma sätt som med mänskligt DNA finns nu en unik möjlighet att märka egendom av olika slag med artificiell DNA – smart DNA. Smart DNA® är ett biologiskt framställt DNA från växtriket som kan appliceras på en rad olika sätt. Smart DNA® erbjuder ett helt nytt och effektivt brottsförebyggande skydd. Det är enkelt att hantera, märkning och registrering sker vid ett och samma tillfälle.

För arbete och hem

Beroende på vad du och hur mycket du behöver märka upp erbjuder vi två olika produkter för att märka dina produkter med smart DNA.

SmartDNA® HeavyDuty
Lämpar sig främst till exempelvis. arbetsverktyg och maskiner, fyrhjulingar, traktorer, skoter, koppar, metaller. Perfekt för hantverkare, bönder, verkstäder, entreprenadföretag, kyrkor, kraftbolag med mera. Produkten är hållfast utomhus.

SmartDNA® ”Hemma/Kontor”
Lämpar sig till dina privata värdesaker och till exempel  småelektronik, värdeföremål, cyklar, mopeder, smartphones, navigatorer m.m. Även stöldbegärliga delar i bilar och båtar.

Bevisad effekt

Det är bevisat att tjuven håller sig borta när din egendom är märkt. Det är viktigt att också synliggöra att värdesakerna är märkta. En viktig del i det stöldförebggande arbetet är att sätta upp dekaler och skyltar som informerar om att egendomen, bilen eller maskinen är märkt. Det här har en starkt förebyggande effekt. Om du trots allt blir utsatt för en stöld har polisen med hjälp av DNA-tekniken goda möjligheter att fastställa ägandet vid tillslag hos hälare eller andra kriminella grupper. Produkten är godkänd av polisen och rekommenderad som ett effektivt verktyg för att förebygga inbrott och stölder.

 

Fördelar med smart DNA

Det finns många fördelar med att märka sina saker med Smart DNA. Tre av dom fördelarna är:

  • Minskade avbrottskostnader. Vid stöld blir ofta avbrottskostnaderna många gånger högre än värdet av det stulna.
  • Smart DNA är ett känt begrepp bland kriminella. SmartDNA® märkta värdesaker gör dem osäljbara för tjuven.
  • Att DNA-märka sina saker  är väldigt kostnadseffektivt i förhållande till kameror eller väktare.

 

Vi hjälper er

Har ni behov av riskanalys, skalskydd, samt stöd av säkerhetschef?
Vi hjäper er.

Vi kan också  hjälpa er att märka era värdesaker. Vi tar hand om delar eller hela jobbet med märkningen.
Låt inte tidsbrist göra ert företag tillgängligt för tjuven.
Vi gör jobbet!

Kontakta oss för mer information och offert.

Så här beställer du:

Som medlem i någon av de organisationer vi samarbetar får du smart DNA till ett rabatterat pris. Här hittar du våra samarbeten.

 

Ring eller maila din önskade produkt, företagsnamn, organisationsnummer, post- och fakturaadress.

E-post: stenstaden@sakra.se

eller

Telefon: 060-61 25 30